Passa al contingut principal

Trainning to the UTCdV2012


Tanco la tercera setmana d’entrenaments per la Ultra Trail de Cavalls del Vent 2012, tot el pla d’entrenament està fet una mica a mida, tant pel que fa a l’aspecte físic, com laboral i familiar.
Penso que de moment tot ho estic fent força bé, vaig arribar a un acord amb el fisioterapeuta Fernando Campón i ell és l’encarregat del meu xassís durant aquests 4 mesos de dura preparació. També tinc la nutricionista que em prepara el règim alimentari de cara al potent desgast energètic que he de preveure, vaja que controlat ho estic i força.

L’entrenament va començar la primera setmana de juny, tenint en compte que ja tinc força treball de base feta no cal fer un treball de base molt acurat, de totes maneres aquesta primera setmana serà una barreja de base i qualitat.

Durant entre setmana els treballs son de qualitat, sèries, rodatges progressius i carreres contínues de recuperació. Els caps de setmana un dia és de tirada llarga i l’altre és de recuperació, el segon mes d’entrenament ja comencen a tenir tirades seguides de dissabte i diumenge. Els ritmes son baixos i amb poc desnivell, l’objectiu és anar construint volum.

Volum total de quilòmetres trail : 40,20km
Volum total d’hores: 4h 45’       
Desnivells totals: 979+ / 1.017-

La segona setmana afegeixo la bicicleta com a complement del treball. Augmento el volum que quilòmetres setmanals de trail i el desnivell. Com cada setmana el Fernando em treballa les zones més afectades. Aquesta segona setmana apareixen problemes musculars al soli del bessó esquerre.

Volum total de quilòmetres trail : 67,35km
Volum total de quilòmetres btt: 34km
Volum total de quilòmetres combinat: 101,85km
Volum total d’hores running: 7h 46’ (combinat 9h 15’) 
Desnivells totals: 1.620+ / 1.597-

La tercera és una setmana de força molèsties sobretot en estat de repòs, el soli i l’isquio de la cama esquerre em fan força la punyeta. He de descansar una mica i no puc acomplir el programa previst inicial que arribava als 80km de running i augmentar una mica el desnivell, de totes maneres el dissabte vaig fer una tirada de 25Km en la qual em vaig sentir molt bé a part de les molèsties pròpies.

Volum total de quilòmetres trail : 57,82km
Volum total de quilòmetres btt: 30km
Volum total de quilòmetres combinat: 87,82km
Volum total d’hores running: 6h 57’ (combinat 8h 27’)
Desnivells totals: 1.313+ / 1.304-

Ara em toca una setmana de descans actiu i molts estiraments, aquest proper cap de setmana tinc la CdV 36 hores. En un principi tinc una primera etapa de 50k i una segona de 35k fins acomplir els 85k i 12.000 metres de desnivell acumulat. Un exigent repte que em servirà per entrenar a l’escenari de la ultra trail, l’objectiu d’aquest 2012!

Seguiré informant!Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Himàlaia, un somni fet realitat

Quant de temps sense escriure i quantes coses han passat! Durant tres anys es va gestar un somni, un d’aquells somnis que a tots els amants de la muntanya se’ns passa pel cap alguna vegada, viatjar al Himàlaia per recórrer els seus camins, la seva cultura i poder contemplar amb els propis ulls les muntanyes més altes de la Terra i la més alta, l’Everest. Cim de l'Everest El meu germà Víctor em va proposar celebrar els meu 40 anys fent aquest viatge, d’això ja fa tres anys i per suposat que la meva resposta va ser un SI rotund. I anant meditant sobre tot plegat vaig pensar que aprofitant el viatge podria fer una ascensió d’alguna muntanya, persegueixo un somni des de fa uns anys i aquest és poder algun dia a la meva vida escalar un dels gegants del planeta, per això m’aniria molt bé provar-me en alguna muntanya d’uns sis mil metres i d’aquesta manera veure com respon el meu cos a tanta alçada i comprovar si em podria ni solament plantejar-me la idea del gegant. Després de

Tocant el cel de l'Atlas

Aquest article ha tardat mooooolt de temps a sortir a la llum, vaig voler impregnar tot el que aquella sortida al Toubkal em va aportar a la meva persona, i poc a poc l’article va quedar relegat a un segon terme, mai trobava el moment de presentar-lo en societat. Aquest moment ha arribat i us deixo unes paraules encisades per els aromes de Marrakech. Mirades d'Atlas Un viatge entre amics, aterrem a un món diferent, una cultura escrita a pinzellades de les sures del Islam, com fer un viatge en el temps i traslladar-se a un món d’essències, de colors vius i crides a l’oració. Marrakech és com una donzella de vermellosa cara, cenyida per muralles bull la Medina amb els seus laberíntics carrers i minarets alçats com llances ferint al cel. A cada instant tallat pel vent i per cinc vegades canten al "salat", transmeten un cant embriagador a cada un d’ells fins ressonar per tots els racons, és el moment de la reverència, de l’espiritualitat dels éssers amb les

Alpinisme al Cadí, Canal Ordiguer i Canal del Cristall

Ja feia temps que burxava al Sergi per anar a fer canals, era un compte pendent que teníem i que vam decidir de posar-s’hi el passat febrer. Últimament les meves cròniques arriben una mica tard, coses d’una vida ocupada i amb poc temps de marge per a poder asseure’s i impregnar les meves paraules de l’essència de les nostres vivències. La canal de l'Ordiguer és la 2 i la del Cristall la 1 Però anem al gra, s’havia de planificar una sortida interessant per una banda dissabte aniríem a fer la Canal de l’Ordiguer a la cara nord del Cadí i baixaríem per la Cristall, una de les grans clàssiques de les nostres contrades. El diumenge si les condicions eren bones teníem previst anar a fer una mica d’escalada en gel i una via ferrada, però el diumenge es va llevar amb llevantada en forma de neu intensa i el panorama a tot Catalunya era lamentable, per tant el diumenge van haver de suspendre totes les activitats i tornar a casa. La variant de la dreta és la que vam fer