Passa al contingut principal

Breu història del avantmatx 7 Cims



Un bon dia va decidir córrer, anar passant els quilòmetres envoltat de natura, sentint l’aire a la seva cara, embrutant-se de pols les seves cames, sentint el dolor al seus bessons. Un bon dia va decidir preguntar-se perquè ho feia però va seguir corrents, lluitant contra el cronòmetre i contra els seus límits, d’aquesta manera van passar els dies i les hores, els quilòmetres i les muntanyes fins que un bon dia torni a fer-se la mateixa pregunta i torni a trobar la mateixa resposta, perquè senzillament se sent lliure i s’ho passa bé.

Córrer té una quantitat d’alts i baixos impressionant, quan un pren la decisió de fer-ho es troba amb molts dubtes. Primer de tot saber si algun dia serà capaç de córrer més de 30 minuts i després si serà capaç de descansar una setmana sense calçar-se les bambes. Son moltes coses les que explicaria aquí però no tinc pas temps per fer-ho , només se que gaudir del que fas és senzillament el motiu que t’ha d’impulsar a endinsar-t’hi a fer-ho, sense mes.

Però avui, em sento feliç de ser un mes d’aquesta espècie estranya de runners. Aquest passat diumenge 6 de maig es celebrava la 9ena edició de la marxa de resistència els 7 Cims, una marxa de 58 quilòmetres i 4900 i pico metres de desnivell acumulat. La passada edició va ser la meva primera incursió a la resistència i vaig fer un temps discret de 11h 27’, un mes després vaig aconseguir 9h 46’ a la Reus Prades Reus de 55K i em vaig plantejar superar-me a mi mateix l’any 2012. Aquesta edició, la meva segona dels 7 Cims tenia intenció de rebaixar de les 9 hores, vaig preparar-me un entrenament complert per a tal efecte però en el primer entrenament vaig punxar del genoll, després de fer una ressonància, de veure al traumatòleg i al fisioterapeuta resulta que arrossego una tendinitis del tendó rotulià, ni bursitis ni pebrots amb vinagre. Tot el meu plantejament va caure a terra com un castell de cartes bufat pel vent, semblava que els 7 Cims no estarien a la meva agenda. Però no vaig decaure, i l’últim mes abans de la cita vaig notar una millora important, em vaig posar a entrenar, durant la setmana de forma suau fent petites tirades i el cap de setmana almenys una tirada llarga i acumulant força desnivells. Tot anava força bé fins que una setmana abans de la cita i durant un entrenament suau vaig recaure una altra vegada i a la cursa de muntanya de Sant Jaume vaig afluixar el ritme al sentir una punxada al genoll, sempre pensant en no perjudicar els 7 Cims. Una setmana final de descans i un tractament d’urgència del fisioterapeuta deixava totes les cartes al descobert, aniria als 7 Cims però si notava molèsties em posaria a caminar i punt final. 

La història va ser completament diferent.....

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Alpinisme al Cadí, Canal Ordiguer i Canal del Cristall

Ja feia temps que burxava al Sergi per anar a fer canals, era un compte pendent que teníem i que vam decidir de posar-s’hi el passat febrer. Últimament les meves cròniques arriben una mica tard, coses d’una vida ocupada i amb poc temps de marge per a poder asseure’s i impregnar les meves paraules de l’essència de les nostres vivències. La canal de l'Ordiguer és la 2 i la del Cristall la 1 Però anem al gra, s’havia de planificar una sortida interessant per una banda dissabte aniríem a fer la Canal de l’Ordiguer a la cara nord del Cadí i baixaríem per la Cristall, una de les grans clàssiques de les nostres contrades. El diumenge si les condicions eren bones teníem previst anar a fer una mica d’escalada en gel i una via ferrada, però el diumenge es va llevar amb llevantada en forma de neu intensa i el panorama a tot Catalunya era lamentable, per tant el diumenge van haver de suspendre totes les activitats i tornar a casa. La variant de la dreta és la que vam fer

Barretes o gels energètics?

Per començar que són i per a que serveixen aquests complements energètics, les barretes energètiques son un complement nutricional que proporciona a l'esportista les necessitats d'energia que tindrà durant un esforç intens i perllongat. Ajuda a disminuir la fatiga, a millorar el rendiment i a facilitar una recuperació més ràpida després de l'entrenament. El seu consum té moltes aventatges: Fàcils de portar i de fàcil digestió Molt riques en hidrats de carboni, el que permet recarregar ràpidament els dipòsits de glucògen (llegir article sobre els Hidrats de carboni. Contenen minerales i vitamines fonamentals per a l'organisme. Vitamines B1, B2 i B6, col·laboren a    l'assimilació dels hidrats de carboni per alliberar energía. La vitamina C, que té un efecte antioxidant, millora la recuperació i l'assimilació de ferro, fonamental per transportar  oxígen, des dels pulmons a tots els teixits, sobre tot als muscles. Aporten 350 i 500 caloríes per cada 100 grams,

El Besiberri Sud (3017m), el següent repte

La bogeria només ha fet que començar, queda un mes per iniciar l'assalt al Besiberri Sud a 3017m d'alçada en ple hivern, alpinisme invernal, preparar crampons i piolets i sobretot preparar-se a tope. El company d'aventura és el Soci, un paio amb un tou d'experiència al monte i que em guiarà en aquelles coses que francament domino bén poc, però l'aventura té aquest component d'incertesa que la fa tant atractiva. Ens esperen 1600 metres de desnivell positiu i altres 1600 negatius, unes 6 hores per fer cim i moltes il·lusions a la motxilla. Una inoportuna grip m'atura en la meva preparació física, espero solventar-la bén aviat i tornar a posar-me les piles per arribar en plena forma el dia H. Us penjo algunes fotografíes que agafo prestades de la pàgina de Pirineos3000 per a que veieu una mostra del que ens espera el proper 26 de febrer. La propera sessió de fotos serà la nostra si tenim sort!!!!