L’entrenament és molt important per a preparar qualsevol activitat física d’intensitat i requereix un sacrifici important. Motivar-se per entrenar i moltes vegades fer-ho en solitari, com seria el meu cas. Un dels principals factors per buscar les motivacions necessàries és fer-se un bon plantejament i sempre tenir en ment l’objectiu que volem assolir, entrenar sempre pensant en aquell objectiu t’anima a seguir. A nivell popular la gent acostuma a entrenar molt o tot el que pot. Amb aquest mateix temps d’entrenament és pot millorar molt el rendiment. Hi han una sèrie de detalls pràctics que qualsevol esportista pot fer i que el poden ajudar a analitzar els seus entrenaments i, amb el mateix temps d’entrenament o amb menys, així poder millorar la seva preparació.
Apuntar-se els entrenaments i les sensacions d’entrenament i dels teus objectius assolits per poder comparar diferents períodes i diferents temporades, i així dissenyar millor les següents.
Anotar bé quins tipus de descansos t’han anat millor, la recuperació per tornar a entrenar i competir és bàsica. Organitza els teus entrenaments de forma lògica (la concentració del volum d’entrenament en molts pocs dies només és aconsellable per preparar situacions molt especials, però no com a dinàmica bàsica de treball).
No et sobrecarreguis fes una bona selecció en relació a la teva preparació i sigues capaç de prioritzar la teva salut, tot i que de vegades costa i jo mateix he apurat massa en alguna ocasió.
Hi han altres mitjans senzills que t’ajuden a controlar i motivar millor els
teus entrenaments.
Típic exemple del pulsòmetre. Només cal considerar les dades que mesura directament com
la freqüència cardíaca, altres dades indirectes com les calories consumides son orientatives.
Igualment, la freqüència cardíaca s’ha considerar sempre en relació al volum sistòlic per tenir
una idea correcta del nivell de rendiment cardiovascular. L’ús del pulsòmetre t’ajuda molt per veure com evoluciona el teu rendiment i això té el seu punt motivador.
Les tècniques d’electroestimulació no les he provades, són agraïdes per l’esportista i li van molt bé com a formes de recuperació entre entrenaments o durant el dia de descans. L’electroestimulació activa significativament la producció hormonal que és fonamental per accelerar el processos de recuperació de l’estructura muscular. Aquest és un dels següents passos per explorar a nivell personal, sempre però, consultant amb els especialistes mèdics
L’idea més important és que amb un mateix temps d’entrenament i canviant certs aspectes deforma adequada es pot millorar el rendiment.
En breu publicaré el taló d'aquiles dels entrenaments, compaginar de forma correcta els necessaris entrenaments amb la vida laboral i familiar, cosa força difícil per a molts.
a mi el pulsometre m'indica casi sempre que estic a punt de petar , un dia xerrarem sobre quin es el valor que hauria de mantenir per exemple corrent de tranquis o amb la bicicleta
ResponEliminasalut!
Hola francesc, depèn molt de cada persona, de l'intensitat de l'exercici i de la pròpia capacitat cardiovascular de cadascú. La freqüència màxima es el major nombre de polsacions que pot generar el cor en cada minut. Aquesta dada la podem aconseguir realitzant una prova d'esforç o bé fent-la estimada, essent aquesta 220 – edat.
ResponEliminaPer una persona de 36 años, com és el meu cas, la Fc máx. sería 188 p/min, pot tenir variacions en 20 polsacions per dalt i per baix.
Prepararé unes taules de referència on poder veure que es treballa i el que no en cada zona d'intensitat d'esforç.