Passa al contingut principal

Dades, el reflexe del dia a dia a exàmen


Seguim entrenant per als Cavalls del Vent, i aquí estic mirant algunes dades i fent una idea de com evoluciona tot plegat, que millor que seure un dia tranquil a casa i anar mirant-ho, tot i que sigui per un KO tècnic un pèl escatològic.


Sóc un freak de les dades, ho reconec, registro amb GPS cada un dels entrenaments que faig ja sigui de córrer o de bicicleta i els guardo amb el programa SportTracks. De tant en quant vaig fent una ullada als treballs que porto realitzats i em faig una idea de com estic treballant. A més, és molt curiós que a vegades tens la sensació de que estàs treballant menys que el més anterior i et diu justament el contrari, o no, que senzillament et recolza la teva teoria.
A lo que anava, vaig començar l’entrenament específic de la ultra distància el mes de juny. Per davant quatre mesos d’entrenament, el primer mes seria un treball de construcció i de sumar volum, el juliol i agost serien els específics, el setembre ja seria el de descàrrega per arribar al dia 29 on fire.

Doncs les dades que em surten fins ara son aquestes:

Juny
Quilòmetres recorreguts: 350km (250 trail running + 100 btt)
Volum d’hores d’entrenament: 45 hores
Metres de desnivell positius: 11.050,1
Metres de desnivell negatiu: 11.044,5

Juliol
Quilòmetres recorreguts: 402,20km (191,67 trail running + 210 btt)
Volum d’hores d’entrenament: 50 hores
Metres de desnivell positius: 9.943
Metres de desnivell negatiu: 9.892

Agost (fins a dia 21 d’agost)
Quilòmetres recorreguts: 177km (100 trail running + 77 btt)
Volum d’hores d’entrenament: 16hores
Metres de desnivell positius: 2.347
Metres de desnivell negatiu: 2.130

A tot això i fent una reflexió mirant les dades, m’he adonat compte de que el volum de quilòmetres de trail ha baixat progressivament i a anat augmentant el de bicicleta. Això per una banda és degut a que el mes de juny era d’acumulació de quilòmetres i el mes de juliol ja era un treball on els quilòmetres eren menys però augmentava el treball de qualitat. Però la realitat em penso que es diferent, com que els dolors de les articulacions no em deixen descansar el suficient, he augmentat sessions de bicicleta per descansar les articulacions i això és una evidència mirant el volum de quilòmetres d’una disciplina o l’altra.

A part, les dades d’agost son una mica justes encara per diferents motius, per una banda tenim la primera setmana que va ser setmana de recuperació de la CdV24h, la segona era festa major al meu poble i es fa difícil combinar entrenament i festa. I ara és la tercera, la que tenia de començar una altra vegada a entrenar una mica més intens.....però els genolls i una gastrointeritis m’acaba de deixar KO, per això he tingut temps de mirar les dades!!Espero que no duri gaire això i em torni a posar les piles, d’aquí a una setmana i mitja tinc entrenaments per la zona de Carros de Foc i vull arribar en condicions.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Alpinisme al Cadí, Canal Ordiguer i Canal del Cristall

Ja feia temps que burxava al Sergi per anar a fer canals, era un compte pendent que teníem i que vam decidir de posar-s’hi el passat febrer. Últimament les meves cròniques arriben una mica tard, coses d’una vida ocupada i amb poc temps de marge per a poder asseure’s i impregnar les meves paraules de l’essència de les nostres vivències. La canal de l'Ordiguer és la 2 i la del Cristall la 1 Però anem al gra, s’havia de planificar una sortida interessant per una banda dissabte aniríem a fer la Canal de l’Ordiguer a la cara nord del Cadí i baixaríem per la Cristall, una de les grans clàssiques de les nostres contrades. El diumenge si les condicions eren bones teníem previst anar a fer una mica d’escalada en gel i una via ferrada, però el diumenge es va llevar amb llevantada en forma de neu intensa i el panorama a tot Catalunya era lamentable, per tant el diumenge van haver de suspendre totes les activitats i tornar a casa. La variant de la dreta és la que vam fer

Barretes o gels energètics?

Per començar que són i per a que serveixen aquests complements energètics, les barretes energètiques son un complement nutricional que proporciona a l'esportista les necessitats d'energia que tindrà durant un esforç intens i perllongat. Ajuda a disminuir la fatiga, a millorar el rendiment i a facilitar una recuperació més ràpida després de l'entrenament. El seu consum té moltes aventatges: Fàcils de portar i de fàcil digestió Molt riques en hidrats de carboni, el que permet recarregar ràpidament els dipòsits de glucògen (llegir article sobre els Hidrats de carboni. Contenen minerales i vitamines fonamentals per a l'organisme. Vitamines B1, B2 i B6, col·laboren a    l'assimilació dels hidrats de carboni per alliberar energía. La vitamina C, que té un efecte antioxidant, millora la recuperació i l'assimilació de ferro, fonamental per transportar  oxígen, des dels pulmons a tots els teixits, sobre tot als muscles. Aporten 350 i 500 caloríes per cada 100 grams,

El Besiberri Sud (3017m), el següent repte

La bogeria només ha fet que començar, queda un mes per iniciar l'assalt al Besiberri Sud a 3017m d'alçada en ple hivern, alpinisme invernal, preparar crampons i piolets i sobretot preparar-se a tope. El company d'aventura és el Soci, un paio amb un tou d'experiència al monte i que em guiarà en aquelles coses que francament domino bén poc, però l'aventura té aquest component d'incertesa que la fa tant atractiva. Ens esperen 1600 metres de desnivell positiu i altres 1600 negatius, unes 6 hores per fer cim i moltes il·lusions a la motxilla. Una inoportuna grip m'atura en la meva preparació física, espero solventar-la bén aviat i tornar a posar-me les piles per arribar en plena forma el dia H. Us penjo algunes fotografíes que agafo prestades de la pàgina de Pirineos3000 per a que veieu una mostra del que ens espera el proper 26 de febrer. La propera sessió de fotos serà la nostra si tenim sort!!!!