Passa al contingut principal

Curs d'escalada en gel i corredors de muntanya


El desig de viure noves experiències i posar-se a retrobar novament els límits és l’essència de la felicitat i com no, el meu tarannà aventurer m’hi porta de pet. Però com tot, s’ha de fer amb seguretat i compromís per aprendre, i aquesta vegada ho faré amb un guia de muntanya com pocs, en Joan Solé i m’endinsaré en un món desconegut i fascinant, l’escalada en gel. 


Aquest proper cap de setmana anem a fer un curs d’escalada en gel i corredors de muntanya, un curs que emprenc amb una il·lusió enorme i unes ganes de viure la muntanya des d’una disciplina espectacular. Justament aquest cap de setmana tenim una onada de fred com poques amb temperatures de -15º i ens haurem d’abrigar bé per no fer un anunci de ultracongelats!!!

Corredor de muntanya
El dissabte anirem a la cara nord del Pedraforca, mmmm!!!, retornar al Pedra ja em va saltar el cor d’alegria i si fins ara ha estat amb calor ara ho farem des d’una altra perspectiva. I el diumenge saltarem a França per fer els corredors, quines ganes que en tenim!!!!

Ara toca preparar tot el material, crampons, piolets, cordes, tascons, claus de gel, cintes express, mosquetons....i un llarg etcètera. Ja queda menys companys per l’aventura.

Joan Solé a Cerro Torre a la Patagónia

 La setmana que ve us portaré un repor maco maco de tot el que fem, apa siau!!!

Comentaris

  1. Kins kollons, viska el fred, Caste crec ke heu triat el millor moment per aprendre akesta passió per la montanya, gel i fred a tope.
    Es la millor manera d'entendre i viure els moments autentics del monte.
    Disfruteu a tope, ja ens explicareu.
    Sambariiiiiiiiiiiiiiii

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Alpinisme al Cadí, Canal Ordiguer i Canal del Cristall

Ja feia temps que burxava al Sergi per anar a fer canals, era un compte pendent que teníem i que vam decidir de posar-s’hi el passat febrer. Últimament les meves cròniques arriben una mica tard, coses d’una vida ocupada i amb poc temps de marge per a poder asseure’s i impregnar les meves paraules de l’essència de les nostres vivències. La canal de l'Ordiguer és la 2 i la del Cristall la 1 Però anem al gra, s’havia de planificar una sortida interessant per una banda dissabte aniríem a fer la Canal de l’Ordiguer a la cara nord del Cadí i baixaríem per la Cristall, una de les grans clàssiques de les nostres contrades. El diumenge si les condicions eren bones teníem previst anar a fer una mica d’escalada en gel i una via ferrada, però el diumenge es va llevar amb llevantada en forma de neu intensa i el panorama a tot Catalunya era lamentable, per tant el diumenge van haver de suspendre totes les activitats i tornar a casa. La variant de la dreta és la que vam fer

Barretes o gels energètics?

Per començar que són i per a que serveixen aquests complements energètics, les barretes energètiques son un complement nutricional que proporciona a l'esportista les necessitats d'energia que tindrà durant un esforç intens i perllongat. Ajuda a disminuir la fatiga, a millorar el rendiment i a facilitar una recuperació més ràpida després de l'entrenament. El seu consum té moltes aventatges: Fàcils de portar i de fàcil digestió Molt riques en hidrats de carboni, el que permet recarregar ràpidament els dipòsits de glucògen (llegir article sobre els Hidrats de carboni. Contenen minerales i vitamines fonamentals per a l'organisme. Vitamines B1, B2 i B6, col·laboren a    l'assimilació dels hidrats de carboni per alliberar energía. La vitamina C, que té un efecte antioxidant, millora la recuperació i l'assimilació de ferro, fonamental per transportar  oxígen, des dels pulmons a tots els teixits, sobre tot als muscles. Aporten 350 i 500 caloríes per cada 100 grams,

El Besiberri Sud (3017m), el següent repte

La bogeria només ha fet que començar, queda un mes per iniciar l'assalt al Besiberri Sud a 3017m d'alçada en ple hivern, alpinisme invernal, preparar crampons i piolets i sobretot preparar-se a tope. El company d'aventura és el Soci, un paio amb un tou d'experiència al monte i que em guiarà en aquelles coses que francament domino bén poc, però l'aventura té aquest component d'incertesa que la fa tant atractiva. Ens esperen 1600 metres de desnivell positiu i altres 1600 negatius, unes 6 hores per fer cim i moltes il·lusions a la motxilla. Una inoportuna grip m'atura en la meva preparació física, espero solventar-la bén aviat i tornar a posar-me les piles per arribar en plena forma el dia H. Us penjo algunes fotografíes que agafo prestades de la pàgina de Pirineos3000 per a que veieu una mostra del que ens espera el proper 26 de febrer. La propera sessió de fotos serà la nostra si tenim sort!!!!