Passa al contingut principal

En han destrossat La Meixa


Últimes informacions: aquest matí he pogut parlar amb un forestal i saber més informació de la situació, primer de tot dir que no és obra dels caçadors com algunes veus informen, es tracta d’una actuació de l’ajuntament de La Juncosa del Montmell, una actuació lamentable i sense cap mena de sentit comú. El propi forestal m’ha indicat que hi ha un altre tram que ha sofert la devastació, aquest força més llarg i que comprèn des de el creuament de les 4 Fites fins el creuament de Mas Bartomeu o Aiguaviva, el fondo que passa per darrera de la Serra de l’Home.

Mapa amb el camí assenyalat
Em comenta el forestal en qüestió que estudien denunciar a l’ajuntament de La Juncosa del Montmell, no per aquesta actuació ja que els terrenys son seus i poden fer-ho si els surt dels pebrots, sinó per deixar tots els arbres trinxats i amuntegats als vorals del camí amb el conseqüent perill que representa, ja que quan s’assequin es convertirà en un polvorí en cas d’incendi. Val a dir que el forestal coincideix amb mostrar-se contrari a aquesta lamentable actuació, es veu que aquest ajuntament ja ha realitzat alguna que altra rucada d’aquesta dimensió, tot i ser l’ajuntament que hauria de preservar el seu territori com a exemple per a tots.
El proper entrenament que faci el realitzaré cap a aquest indret i veure in situ com està la situació, per suposat que us penjaré fotos i ho denunciaré públicament, ja que és l’única actuació que bonament podem fer.

Aquest és l'article inicial que vaig escriure:
No podia estar-me tranquil sinó feia servir el bloc per denunciar i expressar el profund malestar que tinc aquests dies. M’explico, aquesta setmana vaig reprendre una altra vegada els entrenaments amb una mica més de ganes i vaig sortir a fer un recorregut de 13 quilòmetres, vaig pujar pel Torrent de la Costa en direcció al Coll de Vilafranca passant per sota del Mas Bartomeu. Tot seguit vaig iniciar el descens en direcció al Barranc de Mas Bartomeu i buscar el corriol de la Meixa, és en aquest punt on quedo bocabadat i tot s’ha de dir, una mica perdut. La meva pregunta és simple, on pebrots està La Meixa? Només puc que córrer per una mena de pista desbrossada per on i passa perfectament un cotxe, de totes maneres desbrossada no seria la paraula més correcta, aquesta seria destrossada!!!. Si senyors, ens han destruït La Meixa, un bonic corriol que pujant i baixant travessava petites zones de repoblació boscosa, un corriol perfectament marcat i molt utilitzat per tots nosaltres per accedir al PEIN del Montmell o per sortir-ne. Ara mateix és una pista per on i passa perfectament un 4x4, si us fixeu en la imatge podreu veure restes del corriol    i al costat la nova autopista, una autopista oberta a cop de màquina retroexcavadora. Es fa difícil córrer per aquí sense sentir el corprès per tot el que estic veient, ben bé està destruïda fins a la meitat del seu recorregut, ves a saber si han parat per sempre o reprendran la seva ànsia de destrucció. A tres quilòmetres de La Bisbal em trobo a un que puja en BTT, és l’Antonio que va a veure amb els seus propis ulls la barbàrie, quan li comento ja n’està al cas, un cop a la Bisbal ens retrobem i les cares ho diuen tot.


Les restes del corriol a la dreta 

Ara toca fer-se la gran pregunta, perquè? Qui ho ha fet això? Els comentaris que més s’escolten son que ho han obert per als caçadors, per tenir un accés a la caça amb els seus 4x4, si és cert quin serà el pròxim pas, portar-los els senglars a la porta de casa?
Llenço aquesta denúncia pública per fer-ne ressò i si algú té informació de primera mà estaria bé saber els motius que han conduït a destruir el patrimoni natural de tots, que no hi hagi impunitat.  

La Meixa abans
La Meixa ara, vergonya!!!
Destrucció

Comentaris

  1. La mare ke ho va parir tooot!! On arribarém...!

    ResponElimina
  2. Qui ha sigut el fill de la gran p... que ho ha fet i fill de la gran p... que ha donar permis per poder-ho fer ?
    Me cagon la p.... mare que els va poger parir.
    Aviat ja no quedare res i sort que estem en un poble sostenible.

    ResponElimina
  3. I a sobre la putada es que ho hauran fet amb l'aprovació de l'ajuntament de torn...cabrons!

    ResponElimina
  4. Tota la raó!!!! Rotterdam, no és que ho hagin fet amb l'aprovació de l'ajuntament... ho ha fet l'ajuntament de La Juncosa del Montmell. A dalt de l'article he penjat les noves informacions que he aconseguit.

    ResponElimina
  5. El tram que ba desde el creument de la pujada a la cova de l'olla o cap a la masia de Mas Bartomeu passant per la font fins a la pujada de les 4 fites tambe esta trabllat desde fa uns messos. Aquest tram fara cosa de 3 anys ja el ban ampliar i destrozar totes les roderes de carro que hi habia al fondo de Mas Bartomeu.
    Es veu que els 4x4 paguem mes impostos que nosaltres,
    Anims amb els entrenaments

    ResponElimina
  6. totalment d'acord es injust hi ho explicat amb companys que van venir a fer la pedalada i no ho entenen,jo personalment el dia que ho vaig descubrir,ens van veure caste, vaig caure a la merda d'autovia per quillos domingueros

    ResponElimina
  7. Bé, el que hem de tenir tots molt present és que encara que un terreny sigui particular o públic (si és de l'Ajuntament, entenent que aquest som tots, els del municipi és clar) qualsevol actuació ha d'estar regulada primer per la normativa municipal i després per les supramunicipals, però en qualsevol cas sempre requereixen de llicència. El lamentable de tot plegat és que tenim força assumit que per fer obres a casa (terreny urbà) calen uns técnics, un projecte, una llicéncia i pagar uns impostos. Però SEMPRE oblidem que la normativa OBLIGA a fer el mateix en sòl no urbà i els primers que ho obliden son les administracions, locals, comarcals,...
    Monta.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Alpinisme al Cadí, Canal Ordiguer i Canal del Cristall

Ja feia temps que burxava al Sergi per anar a fer canals, era un compte pendent que teníem i que vam decidir de posar-s’hi el passat febrer. Últimament les meves cròniques arriben una mica tard, coses d’una vida ocupada i amb poc temps de marge per a poder asseure’s i impregnar les meves paraules de l’essència de les nostres vivències. La canal de l'Ordiguer és la 2 i la del Cristall la 1 Però anem al gra, s’havia de planificar una sortida interessant per una banda dissabte aniríem a fer la Canal de l’Ordiguer a la cara nord del Cadí i baixaríem per la Cristall, una de les grans clàssiques de les nostres contrades. El diumenge si les condicions eren bones teníem previst anar a fer una mica d’escalada en gel i una via ferrada, però el diumenge es va llevar amb llevantada en forma de neu intensa i el panorama a tot Catalunya era lamentable, per tant el diumenge van haver de suspendre totes les activitats i tornar a casa. La variant de la dreta és la que vam fer

Barretes o gels energètics?

Per començar que són i per a que serveixen aquests complements energètics, les barretes energètiques son un complement nutricional que proporciona a l'esportista les necessitats d'energia que tindrà durant un esforç intens i perllongat. Ajuda a disminuir la fatiga, a millorar el rendiment i a facilitar una recuperació més ràpida després de l'entrenament. El seu consum té moltes aventatges: Fàcils de portar i de fàcil digestió Molt riques en hidrats de carboni, el que permet recarregar ràpidament els dipòsits de glucògen (llegir article sobre els Hidrats de carboni. Contenen minerales i vitamines fonamentals per a l'organisme. Vitamines B1, B2 i B6, col·laboren a    l'assimilació dels hidrats de carboni per alliberar energía. La vitamina C, que té un efecte antioxidant, millora la recuperació i l'assimilació de ferro, fonamental per transportar  oxígen, des dels pulmons a tots els teixits, sobre tot als muscles. Aporten 350 i 500 caloríes per cada 100 grams,

Crònica sub9 marxa dels 7 Cims del Penedès

Tercera edició consecutiva en la que participo dels 7 Cims de Torrelles de Foix, aquesta vegada anava francament poc entrenat i amb sensacions no gaire bones però tot i això, h aconseguit retallar mitja hora del meu temps anterior i fer-ho en 8:58 hores.   A la sortida, d'esquerra a dreta Pep, Caste, Enric, Xavi, Marc, Rubén Amb el Rubén, company de feina, vam planificar uns parcials per fer unes 8:30h, amb franquesa jo ho veia quasi impossible tot i que a mesura que s’acostava la cita em deia a mi mateix....i perquè no provar-ho? Aquesta vegada anem uns quants de la feina i ja em col·loco a la línia de sortida quasi al davant, l’estratègia d’aquest any és córrer des d’un bon inici per esquivar els taps del corriol de sortida de Torrelles. Dit i fet salvo aquest contratemps i els meus companys de feina veig que tiren la pujada corrents, jo em reservo per pujar-la a un bon ritme junt amb el Xavi Urgell del Centreex de Sant Jaume, una mica més amunt el Rubén ens espe