Passa al contingut principal

Preguntes i respostes per les dones esportistes

Cada vegada hi ha més dones que practiquen esport, un dels esports que més els agrada és córrer, tant per muntanya com per asfalt, en aquest article teniu algunes preguntes i respostes que us poden interessar. Aquest article no només serveix per córrer, si vas al gimnàs o realitzes qualsevol altre esport t'interessarà.



Quantes calories cremo quan corro?
Tot i que cada persona es diferent existeix una taula referencial per veure quant cremes durant una hora d'exercici segons el teu pes corporal i el ritme de cursa.

50kg de pes - 520 a 6min/k / 610 a 5min/k / 755 a 4min/k 
60kg de pes - 630 a 6min/k / 720 a 5min/k / 910 a 4min/k
70kg de pes - 730 a 6min/k / 840 a 5min/k / 1060 a 4min/k
80kg de pes - 835 a 6min/k / 960 a 5min/k / 1210 a 4min/k
90kg de pes - 940 a 6min/k / 1130 a 5min/k / 1360 a 4min/k

Un truc es pensar en una xifra aproximada de 7000 calories cremades per perdre un kilogram de pes, o sigui, que a suar toca.

Vull treure el greix de les cartutxeres, pero si corro perdo greix general. Com ho puc fer?
Treure el greix d'una zona localitzada només es pot fer mitjançant tècniques agressives tipus liposucció. Has de tenir en compte que amb l'esport es perd greix de forma general, no es pot escollir en quina zona, incidir en zones molt conretes et pot portar a la lesió. Abarca tot el cos, compagina córrer, gimnàs i una dieta saludable ja que el dèficit calòric et portarà a aprimar-te i a sentir-te millor amb tu mateixa.



Millorarà la meva vida sexual gràcies a l'esport?
Es un fet comprovat que una esportista que no sobrepassi el seus límits, o sigui, que practica l'esport com un medi de vida actiu però lluny de l'alta competició, té una millor vida sexual ja que córrer incrementa la producció d'endorfines (l'hormona de la felicitat) i augmenta el desig sexual.



Desapareix la celulitis corrent?
Una vegada apareix es difícil eliminar-la, d'aquí que milor prevenir-la i aquí entra la pràctica de l'esport ja que és una de les armes més efectives de prevenció. També ajuda molt una dieta sana i adecuada hidratació.

Si tinc un fill i estic donant pit es incompatible fer esport?
L'hormona prolactina, l'ingredient fonamental per la producció de llet materna, augmenta de forma considerable amb l'exercici físic. Després del part s'ha de mirar de començar tant aviat com puguis amb l'activitat física, això si, de forma gradual i evitant el sobreesforç. L'hidratació ha de ser sumament important durant la lactància, ja que caure en deshidratació té un efecte negatiu tant amb la mare com al fill. Es millor sortir a entrenar després de mamar, no abans, ja que fer-ho abans pot canviar el sabor de la llet (no l'aspecte nutritiu) i el teu fill la podria rebutjar.
Tingues en compte de comprar-te un sostenidor específic per mares lactants i esportives, es molt important tenir bén protegits els pits en aquesta circumstància.



Puc córrer si tinc la regla?
És molt recomanable ja que la practica esportiva ajuda a disminuir els típics dolors de la regla al mantenir uniforme el nivell d'estrògens. A més, l'esport t'ajudarà en els canvis d'humor derivats de la menstruació gràcies a l'endorfina, cosa que et farà sentir molt millor.
Cal tenir en compte alguns consells, no fagis sessions dures, fes rodatges suaus evitant entrenaments excessius d'esforç, prèn algun suplement de ferro ja que la pèrdua de sang de la menstruació fa disminuir el ferro del teu cos. Un altre consell important és que augmentis la quantitat de calories a la teva dieta durant aquest procés.

Puc córrer o fer esport si estic embarassada?
Efectivament pots córrer però amb mesura, de totes maneres els metges recomanen una activitat de menys impacte com pot ser spinning, el·líptica, bicicleta estàtica i per suposat l'esport rei per dones embarassades, la natació. Recorda que fer esport et farà sentir millor i un reforç del sistema muscular lumbar t'ajudarà molt quan la pantxa et començi a pesar. Quedar-se sedentària no t'ajudarà gens, a no ser que el metge et recomani repòs per algún motiu.





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Alpinisme al Cadí, Canal Ordiguer i Canal del Cristall

Ja feia temps que burxava al Sergi per anar a fer canals, era un compte pendent que teníem i que vam decidir de posar-s’hi el passat febrer. Últimament les meves cròniques arriben una mica tard, coses d’una vida ocupada i amb poc temps de marge per a poder asseure’s i impregnar les meves paraules de l’essència de les nostres vivències. La canal de l'Ordiguer és la 2 i la del Cristall la 1 Però anem al gra, s’havia de planificar una sortida interessant per una banda dissabte aniríem a fer la Canal de l’Ordiguer a la cara nord del Cadí i baixaríem per la Cristall, una de les grans clàssiques de les nostres contrades. El diumenge si les condicions eren bones teníem previst anar a fer una mica d’escalada en gel i una via ferrada, però el diumenge es va llevar amb llevantada en forma de neu intensa i el panorama a tot Catalunya era lamentable, per tant el diumenge van haver de suspendre totes les activitats i tornar a casa. La variant de la dreta és la que vam fer

Barretes o gels energètics?

Per començar que són i per a que serveixen aquests complements energètics, les barretes energètiques son un complement nutricional que proporciona a l'esportista les necessitats d'energia que tindrà durant un esforç intens i perllongat. Ajuda a disminuir la fatiga, a millorar el rendiment i a facilitar una recuperació més ràpida després de l'entrenament. El seu consum té moltes aventatges: Fàcils de portar i de fàcil digestió Molt riques en hidrats de carboni, el que permet recarregar ràpidament els dipòsits de glucògen (llegir article sobre els Hidrats de carboni. Contenen minerales i vitamines fonamentals per a l'organisme. Vitamines B1, B2 i B6, col·laboren a    l'assimilació dels hidrats de carboni per alliberar energía. La vitamina C, que té un efecte antioxidant, millora la recuperació i l'assimilació de ferro, fonamental per transportar  oxígen, des dels pulmons a tots els teixits, sobre tot als muscles. Aporten 350 i 500 caloríes per cada 100 grams,

Himàlaia, un somni fet realitat

Quant de temps sense escriure i quantes coses han passat! Durant tres anys es va gestar un somni, un d’aquells somnis que a tots els amants de la muntanya se’ns passa pel cap alguna vegada, viatjar al Himàlaia per recórrer els seus camins, la seva cultura i poder contemplar amb els propis ulls les muntanyes més altes de la Terra i la més alta, l’Everest. Cim de l'Everest El meu germà Víctor em va proposar celebrar els meu 40 anys fent aquest viatge, d’això ja fa tres anys i per suposat que la meva resposta va ser un SI rotund. I anant meditant sobre tot plegat vaig pensar que aprofitant el viatge podria fer una ascensió d’alguna muntanya, persegueixo un somni des de fa uns anys i aquest és poder algun dia a la meva vida escalar un dels gegants del planeta, per això m’aniria molt bé provar-me en alguna muntanya d’uns sis mil metres i d’aquesta manera veure com respon el meu cos a tanta alçada i comprovar si em podria ni solament plantejar-me la idea del gegant. Després de